"Iedereen met Hashimoto verdient
een voedend en kwaliteitsvol droomleven."

Hallo daar, ik ben Leen

Jarenlang heb ik ervaren hoe chronische (rest-)klachten gerelateerd aan mijn Hashimoto mij tegenhielden om voluit te leven. Ik ging op zoek en vond de juiste wetenschappelijke kennis om met leefstijl en functionele geneeskunde deze klachten te verminderen en de ziekte van Hashimoto klein te houden.

Laat ons samen de vruchten plukken van deze kennis!


Als Hashimoto experte ligt mijn focus hier:

Educatie: Met plezier ben ik jouw gids en sparring partner in het grote Hashimoto bos. Ik geef je heldere, duidelijke uitleg over de oorzaken van ziekte en waarom specifieke interventies belangrijk zijn. Zo groeit er vanzelf motivatie!

Motivatie: Met begeleiding op mentaal, emotioneel, sociaal en lichamelijk vlak om een echt verschil te maken dat op alle vlakken voelbaar is. Gericht op wat jou versterkt en motiveert om duurzame resultaten te halen.

Support: Met menselijk inzicht, een meedenkend brein en empathische aandacht voor jouw individueel verhaal en tempo. Ik begrijp als geen ander de diepgaande invloed van ziekte op je leven en neem ook alle psychologische puzzelstukjes mee.

Educatie

Motivatie

Support


Verder nog enkele fijne weetjes over mij

  • Ik studeerde in midden 2022 af tot kPNI-therapeut bij het Instituut PNI Europe met onderscheiding. Als voortraject volgde ik een jaar Orthomoleculaire Therapie volgens de kPNI. kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie, dit is een vorm van functionele (leefstijl-)geneeskunde gericht naar oorzaken i.p.v. symptomen, waarin zowel lichaam als psyche aan bod komen. Daarnaast volgde ik verscheidende Functional Medicine cursussen, meer specifiek over Hashimoto, bij het Dr. Kharrazian Institute in de USA. Beide studies zijn gebaseerd op stevig onderbouwde, recente wetenschappelijke kennis over Hashimoto.
  • Ik werkte de laatste 15 jaar in de sector Geestelijke Gezondheidszorg als creatief (psycho-)therapeut. Mijn laatste 7-tal jaar in de verslavingszorg, waar ik zowel een therapeutische als een (psycho-)educatieve rol opnam. Hiertoe behaalde ik twee Bachelor diploma's met onderscheiding: één in de Creatieve (psycho-)Therapie en de andere in het Socio-cultureel Vormingswerk. Zo leerde ik van aan de start zowel coachend en therapeutisch werken met mensen als educatieve vormingen geven aan groepen.
  • Ik ben verbonden aan de community van kPNI-therapeuten bij kPNI-Belgium. Tenslotte ben ik deel van het Fidlab-netwerk tussen artsen en therapeuten. Binnen deze initiatieven volg ik regelmatig bijscholingen, supervisie en intervisie.

  • Naast Hashimoto Helder, ben ik reeds een 5-tal jaar bezielster en coördinator van een therapeutische groepspraktijk, genaamd De Zijnsplek, in Gent. Binnen ons fijne team is er veel ruimte voor ondersteuning, doorverwijzing en intervisie. Ook ben ik dankbaar voor mijn breed uitgebouwd netwerk in de sector gezondheidszorg zodat ik ook indien nodig steeds de juiste doorverwijskanalen ken.

  • In mijn vrije tijd ben ik graag aan het experimenteren in de keuken met nieuwe, lekkere combinaties en volg ik, tot grote ergernis van mijn man, nooit 100% het recept. Zelfs niet bij gebak en koekjes, risky bizz! Alles op het gevoel, graag. Ook ben ik graag bezig met abstract schilderen met of zonder mijn zoontje naast me.

  • Ik geloof niet zo in diëtiek en alles afwegen met de weegschaal. Ik geloof wel in slimme interventies en in bewust kiezen voor bepaalde voeding. Denken vanuit beperkingen maakt ons ongelukkig. Ik wens iedereen toe dat je vanuit kennis en bewustzijn de motivatie in jezelf vindt om de juiste keuzes voor jezelf te maken.

  • Je kan mij altijd een plezier doen met een tas warme kruidenthee. Een goed gesprek en een rustgevende plek erbij maken me helemaal gelukkig. In mijn thuisomgeving helpt mijn kat Fritz me ook steevast ontspannen.  • Ik heb een stevige afkeer voor wind. Mij ga je nooit lang in 'een winderig trokgat' zien zitten. ;) Geef mij maar een beschut, mooi bos om in te wandelen... Al zeg ik ook geen neen tegen een leuk festivalticket in de zomer. Ook zingen en dansen brengen me veel levenslust.


  • en last but not least tracht ik heel goed voor mezelf te zorgen en lichter door het leven te gaan. Ik doe dit voornamelijk door dicht bij mijn dromen en noden te blijven... Hetgeen ik vroeger veel te weinig deed. Practice what you preach, right?

Samen een klare kijk krijgen op jouw
trage schildklier en Hashimoto.

Op naar een voedend en kwaliteitsvol leven!

Contacteer me hier bij vragen